London Review of Books

Publishing workspace V.2

A few years ago we redesigned two floors at Little Russell Street for this publishing company, who recently acquired a third floor to accommodate a growing business. The magazine is at the centre, supported by the publishing and management team, plus digital production, the book shop and the café. Starting with space planning to organise teams across 3 floors, the project eventually required detailed scheduling to refurbish all floors sequentially, meanwhile allowing everyone to continue the day job.

The finished workspace has existing custom-made furniture redecorated and re-purposed, new meeting and quiet rooms, informal meet/eat areas on each floor, adapted and new cooling and ventilation, and acoustic fabric wall panels and ceiling rafts to make open-plan working comfortable.

New furniture includes Case 675 Robin Day chairs with Mourne upholstery, and Unto This Last co-worker desks – made in Hackney, economically and beautifully, from birch ply, laminate and lino, delivered by bike. 

London Review of Books WC1

Team
Design / Utility
Construction / Mica Projects
Services / Troupe Bywater+Anders
Joinery / Ashburnham, Martin Bates
Furniture / Case, Fritz Hansen, Unto This Last, Senator, TeeBooks, SCP Peggy, String
Acoustic panels / Fabric Wall

 

Photography Gareth Gardner

 

LRB bench seat
LRB Yellow cupboard Case Mouro lamp
LRB Case 675 meeting room
LRB TeeBooks
LRB Unto This Last Desk
LRB dining
LRB LIbrary Pantone
LRB Corner
LRB Peggy table